Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Ώρα αποφάσεων για το μέλλον της Yahoo! - Αρνητική η αξία των διαδικτυακών της υπηρεσιών

tags :
WSJ: Ώρα αποφάσεων για το μέλλον της Yahoo! - Αρνητική η αξία των διαδικτυακών της υπηρεσιών
Το μερίδιο 15% της Yahoo! στο μετοχικό κεφάλαιο της κινεζικής Alibaba αποτιμάται σε περίπου 32 δισ. δολάρια ΗΠΑ
Χαμένη στην αδυναμία της να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο διαδίκτυο φαντάζει η Yahoo!, η οποία ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 ένα νέο γύρο συνεδριάσεων του διοικητικού της συμβουλίου, στο πλαίσιο της αναζήτησης επιχειρηματικού στίγματος και στόχων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal (WSJ), οι διαδοχικές συνεδριάσεις του δ.σ. της Yahoo! έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και θα εξετάσουν μεταξύ άλλων ακόμα και την πώληση ασθμαινόντων τμημάτων του διαδικτυακού «κορμού» της εταιρείας, καθώς και τη βέλτιστη εκμετάλλευση του πολύτιμου μετοχικού μεριδίου της 15% στην κινεζική εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου Alibaba (αποτιμάται σε 32 δισ. δολάρια ΗΠΑ), ενδεχομένως και μέσω εισφοράς του σε ξεχωριστό εταιρικό όχημα ειδικού σκοπού.
Η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo!, Marissa Mayer, δέχεται ολοένα και περισσότερη κριτική για την αδυναμία της - παρά τις δαπανηρές πρωτοβουλίες της επί τετραετία - να καταστήσει και πάλι επιτυχημένη την άλλοτε κραταιά εταιρεία του διαδικτύου.
Σύμφωνα με την WSJ, το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας αποτίμησης της Yahoo! στα 31 δισ. δολάρια ΗΠΑ βρίσκεται «κλειδωμένο» σε δύο μεγάλα ασιατικά στοιχεία ενεργητικού της, την Alibaba και τη Yahoo Japan.
Τα δύο αυτά στοιχεία, μαζί με τα μετρητά και τις βραχυπρόθεσμες επενδύσεις της Yahoo!, αποτιμώνται από την αγορά σε περίπου 46,5 δισ. δολάρια - έναντι κεφαλαιοποίησης της εταιρείας στα 31 δισ. δολάρια - γεγονός που πολύ απλά σημαίνει ότι η αγορά στην πραγματικότητα αποτιμά αρνητικά τον βασικό «κορμό» διαδικτυακών υπηρεσιών που προσφέρει η Yahoo!.
Πάντως, το Yahoo Mail και το Yahoo News, μαζί αποτελούν τον τρίτο πιο δημοφιλή διαδικτυακό προορισμό στις ΗΠΑ (210 εκατ. επισκέψεις τον Οκτώβριο 2015), μετά την Google και το Facebook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης