Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θετικός ο αντίκτυπος για τη ρωσική αγορά από την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ

Ρωσία: Θετικός ο αντίκτυπος για τη ρωσική αγορά από την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Μου φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερο θετικοί παράγοντες για τη ρωσική αγορά, όπως και για άλλους παίκτες, παρά εν δυνάμει κίνδυνοι», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας
Περισσότερο θετικούς παράγοντες, παρά αρνητικές συνέπειες βλέπει η Ρωσία από την απόφαση της FED να αυξήσει τα επιτόκια στις ΗΠΑ κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,5%, ανέφερε με σημερινές δηλώσεις του o αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, Sergey Shvetsov.
«Μου φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερο θετικοί παράγοντες για τη ρωσική αγορά, όπως και για άλλους παίκτες, παρά εν δυνάμει κίνδυνοι», τόνισε ο Shvetsov και πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η απόφαση αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων δεν αποτέλεσε έκπληξη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 1 ποσοστιαία μονάδα.
«Ήταν απροσδόκητο για εμένα να δω ένα τόσο ξεκάθαρο μήνυμα. Η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα παραμένει στον στόχο της διασφάλισης μιας ισορροπίας μεταξύ της ανεργίας και της ανάπτυξης. Ωστόσο, οι αγορές δεν έχουν ακόμη κατανοήσει ένα σαφή στόχο, θα χρειαστεί χρόνος.
Μια ποσοστιαία μονάδα δεν είναι πολύ, όμως μπορεί να είναι αρκετή για τα funds που θα αποφασίσουν να επενδύσουν λιγότερα σε assets με επικίνδυνη κερδοφορία και να επιστρέψουν σε επενδύσεις με λιγότερο ρίσκο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κεντρικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης