Τελευταία Νέα
Διεθνή

Berliner Zeitung: Το 2016 θα είναι ακόμη σκληρότερο για τους Έλληνες – Περικοπές 6 δισ. ευρώ περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός

Berliner Zeitung: Το 2016 θα είναι ακόμη σκληρότερο για τους Έλληνες – Περικοπές 6 δισ. ευρώ περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός
«Η εξέγερση ενάντια στο πρόγραμμα λιτότητας στοίχισε ακριβά στη χώρα», υποστηρίζει η Berliner Zeitung
Την εκτίμηση ότι το 2016 θα είναι ακόμα σκληρότερο για τους Έλληνες εκφράζει συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας «Berliner Zeitung», σε άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει επιπλέον περικοπές ύψους έξι δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, η οικονομικά θα συρρικνωθεί περαιτέρω».
Ωστόσο, προσθέτει ο συντάκτης, «σύμφωνα με την Κομισιόν, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες και θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη».
Στη συνέχεια, επιχειρεί έναν απολογισμό του 2015, για να καταλήξει στο τι έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.
Ο αρθρογράφος της Berliner Zeitung παρατηρεί ότι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές «κόστισε στους Έλληνες πολύ χρόνο και χρήμα».
Συγκεκριμένα αναφέρει πως «μετά από επτά χρόνια κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία στις αρχές του 2015 με την υπόσχεση να τερματίσει την χρόνια πολιτική περικοπών.
Ωστόσο, η αντιπαράθεση με τους δανειστές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ διήρκεσε λίγο και ήταν μάταιη.
Η Αθήνα έπρεπε τον Ιούλιο να λυγίσει στις πιέσεις των δανειστών – ειδάλλως θα απειλούνταν με χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη».
Ο αρθρογράφος μάλιστα υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «η εξέγερση ενάντια στο πρόγραμμα λιτότητας στοίχισε ακριβά στη χώρα.
Η αβεβαιότητα γιγαντώθηκε, οι επενδύσεις κατέρρευσαν, το κεφάλαιο διέφυγε, οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων που επιβλήθηκαν τον Ιούλιο διατηρούνται ακόμη».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης