Τελευταία Νέα
Διεθνή

Franklin Templeton: Οι κεφαλαιαγορές της Γερμανίας και της Ιταλίας οι μεγαλύτεροι «χαμένοι» της αναταραχής

Franklin Templeton: Οι κεφαλαιαγορές της Γερμανίας και της Ιταλίας οι μεγαλύτεροι «χαμένοι» της αναταραχής
Η αναταραχή προκάλεσε μεγάλη ζήτηση στα κρατικά ομόλογα, αν και λιγότερο για ομόλογα ευρωζώνης λόγω παραμονής του πληθωρισμού σε σχεδόν μηδενικό επίπεδο
Οι κεφαλαιαγορές της Γερμανίας και της Ιταλίας υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή και της οικονομικής αδυναμίας της Κίνας.
Αυτό επισημαίνει σε επενδυτικό απολογισμό της πρώτης εβδομάδος του νέου έτους ο αμερικανικός όμιλος διαχείρισης ενεργητικού Franklin Templeton Investments, ο οποίος σχολίασε ότι τελικά επλήγησαν από τις εξελίξεις περισσότερο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που πρώτευσαν το 2015.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός, ότι οι επενδυτές αναζήτησαν επενδυτικά «καταφύγια» εν μέσω της αναταραχής και της απρόσμενης αβεβαιότητας, προκαλώντας μεταξύ άλλων μεγάλη ζήτηση στα κρατικά ομόλογα, αν και λιγότερο για ομόλογα ευρωζώνης λόγω της επίμονης παραμονής του πληθωρισμού σε σχεδόν μηδενικό επίπεδο παρά τη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.
Στην τρέχουσα εβδομάδα, οι αγορές στρέφουν την προσοχή τους σε εμπορικά στοιχεία και σε στοιχεία εξέλιξης της πιστωτικής επέκτασης στην Κίνα, αναζητώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια για την πραγματική ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη.
Εκτός Κίνας, με ενδιαφέρον αναμένονται αυτήν την εβδομάδα τα νέα στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής σε ευρωζώνη και ΗΠΑ, καθώς και νέα στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης