Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμο να περικόψει την παραγωγή πετρελαίου το Ομάν - «Θα κάνουμε οτιδήποτε για να σταθεροποιηθεί η αγορά»

Έτοιμο να περικόψει την παραγωγή πετρελαίου το Ομάν - «Θα κάνουμε οτιδήποτε για να σταθεροποιηθεί η αγορά»
Στο 5% με 10% υπολογίζει την αναγκαία μείωση παραγωγής πετρελαίου
Το Ομάν είναι η πρώτη χώρα μη μέλος του ΟΠΕΚ που δηλώνει ότι θα περικόψει την παραγωγή πετρελαίου σε συνεργασία με άλλες χώρες, καθώς η επιστροφή των ιρανικών εξαγωγών μετά την άρση των κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου σήμερα, Δευτέρα.
Το Ομάν δήλωσε έτοιμο να μειώσει κατά 5% με 10% τη συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου, αν άλλοι παραγωγοί επιθυμούν να κάνουν το ίδιο προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά, ανέφερε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Hamad al-Rumhy, στο περιθώριο συνέντευξης στο Αμπού Ντάμπι τη Δευτέρα.
«Το Ομάν είναι έτοιμο να κάνει οτιδήποτε που θα σταθεροποιούσε την αγορά πετρελαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «5% ή 10% είναι αυτό που νομίζουμε ότι πρέπει να μειώσουμε και όλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο».
Χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ, όπως η Βενεζουέλα, έχουν απευθύνει έκκληση για μείωση της παραγωγής από τις χώρες του καρτέλ και έχει καλέσει και άλλα κράτη να ενώσουν τις προσπάθειές τους προς αυτή την κατεύθυνση, ελπίζοντας ότι η μείωση της παραγωγής θα δώσει ώθηση στις τιμές.
Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του ΟΠΕΚ και de facto ηγέτης, έχει αναφέρει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μείωση παραγωγής, εκτός και αν άλλες χώρες πράξουν το ίδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης