Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης παραμένει η Κίνα, διαβεβαιώνει ο Κινέζος αντιπρόεδρος

Bloomberg: Ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης παραμένει η Κίνα, διαβεβαιώνει ο Κινέζος αντιπρόεδρος
Η κινεζική κυβέρνηση θα διατηρήσει σταθερό το γιουάν και θα αποτρέψει «μεγάλες μεταβολές» στις αγορές
Η Κίνα θα παραμείνει η «ατμομηχανή» ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, όπως ανέφερε από το Νταβός ο Κινέζος αντιπρόεδρος, Li Yuanchao, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.
Ο Li επιχείρησε να καθησυχάσει τον πλανήτη για τις προοπτικές ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, επιβεβαιώνοντας ότι η Κίνα είναι ταγμένη σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δεσμευόμενος παράλληλα ότι η κινεζική κυβέρνηση θα διατηρήσει σταθερό το γιουάν και θα αποτρέψει «μεγάλες μεταβολές» στις αγορές.

Bloomberg: Η αναπτυξιακή πορεία της Κίνας από το 1990

bloomberg chinese growth

Σύμφωνα με τον Κινέζο αντιπρόεδρο, μια κάποια μετρίαση στην κινεζική ανάπτυξη «συνάδει με τους νόμους των οικονομικών», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο ασιατικός γίγαντας θα αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό μεταξύ 6% και 7% στην επόμενη πενταετία.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την κινεζική ηγεσία τόσο η ανεπαρκής συνολική παγκόσμια ζήτηση, όσο και η «παράλογη δομή παραγωγής και προσφοράς» που χαρακτηρίζει την Κίνα, για να συμπληρώσει ότι η χώρα του διαθέτει τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης