Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Θα στείλει στρατό στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εφόσον λάβει... το «πράσινο φως»

Σαουδική Αραβία: Θα στείλει στρατό στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εφόσον λάβει... το «πράσινο φως»
Εφόσον οι ΗΠΑ πουν το «Ναι»
Την ετοιμότητα, αλλά και πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να στείλει στρατό στα συριακά εδάφη, με στόχο να πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους εξέφρασε σήμερα, Πέμπτη, ανώτερο στρατιωτικό στέλεχος, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το έγκριτο πρακτορείο Reuters.
Ωστόσο ο ίδιος κατέστησε σαφές πως η Σαουδική Αραβία δεν θα αποφασίσει μόνη της, αλλά αντ’ αυτού θα στείλει στρατό μόνο εφόσον λάβει το… «πράσινο φως» από τους συμμάχους, κάτι που αποτελεί «κλείσιμο του ματιού» στην Ουάσινγκτον.
«Το Βασίλειο είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εδάφους, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τη συμμαχία για τη Συρία», είπε χαρακτηριστικά ο Ahmed Asseri.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Σαουδική Αραβία υπήρξε ενεργό μέλος στη συμμαχία, η οποία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αγωνίζεται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία από το 2014, ενώ έχει πραγματοποιήσει πάνω από 190 εναέριες αποστολές.
«Αν υπήρχε συναίνεση από την ηγεσία του συνασπισμού, το Βασίλειο είναι πρόθυμο να συμμετάσχει σε αυτές τις προσπάθειες γιατί πιστεύουμε ότι οι εναέριες επιχειρήσεις δεν είναι η ιδανική λύση και πρέπει να υπάρχει ένα μίγμα εναέριων και επίγειων επιχειρήσεων», δήλωσε ο Asseri.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης