Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Αν και οι Βρετανοί συχνά δοκιμάζουν την υπομονή μας, στηρίζω θερμά την παραμονή τους στην Ε.Ε.

Schulz: Αν και οι Βρετανοί συχνά δοκιμάζουν την υπομονή μας, στηρίζω θερμά την παραμονή τους στην Ε.Ε.
Πολλοί συνάδελφοί μου λένε πίσω από κλειστές πόρτες ότι αν οι Βρετανοί θέλουν να φύγουν, αφήστε τους να φύγουν, τόνισε
Οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι τόσο εξοργισμένοι με τις απαιτήσεις της Βρετανίας, που σε ιδιωτικές συζητήσεις λένε ότι «αν οι Βρετανοί θέλουν να φύγουν, αφήστε τους να φύγουν», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Sculz, σε ομιλία του στο London School of Economics.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., αν και παραδέχθηκε ότι οι Βρετανοί συχνά δοκιμάζουν την υπομονή μας.
Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο με την εμπειρία και επιρροή του στην εξωτερική πολιτική, τις πολιτικές ανοικτής αγοράς και το αρχείο εμπορίου, αν θέλουμε να ελπίζουμε στην επίλυση οποιασδήποτε από αυτές τις κρίσεις και ακόμη περισσότερο, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας και να διαμορφώσουμε τη μέλλουσα παγκόσμια τάξη».
Γι' αυτό τον λόγο, τόνισε, είναι ισχυρός υποστηρικτής της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. και αυτό παρά το γεγονός ότι οι Βρετανοί συχνά δοκιμάζουν την υπομονή μας και τη καλή θέληση με τις συνεχείς απαιτήσεις τους.
«Απαιτούν, πιέζουν, επιμένουν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «πολλοί από τους συναδέλφους μου λένε πίσω από κλειστές πόρτες "μην σταματάτε μια πέτρα που κυλά. Αν οι Βρετανοί θέλουν να φύγουν, αφήστε τους να φύγουν"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης