Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία εξετάζει ο ιταλικός κολοσσός Eni για να καλύψει χρέη

Bloomberg: Να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία εξετάζει ο ιταλικός κολοσσός Eni για να καλύψει χρέη
Όπως όλες οι ενεργειακές εταιρείες η Eni βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής της δυνατότητας λόγω της κατακρήμνισης των τιμών του πετρελαίου
Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni SpA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει περιουσιακά του στοιχεία σχετικά με το φυσικό αέριο αλλά και τη λιανική πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση του χρέους.
Σύμφωνα με πηγές, που επικαλείται το Bloomberg, η εταιρεία, η οποία παρέχει αέριο και ηλεκτρική ενέργεια στα νοικοκυριά στην Ιταλία, εξετάζει περικοπές ακόμη και μέχρι 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν, πάντως, ότι καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί και μπορεί τελικά η ιταλική εταιρεία να μην προχωρήσει σε καμία πώληση.
Αν τελικά η Eni προχωρήσει στις πωλήσεις αυτές, ενδιαφέρον θα μπορούσαν να δείξουν τόσο ιδιωτικές εταιρείες όσο και εταιρείες κοινής ωφέλειας.
Η Eni έχει ως πάγια τακτική να μην σχολιάζει εικασίες για τις εταιρικές της ενέργειες, και είναι προφανές ότι θα επιμείνει, ιδιαίτερα την στιγμή αυτή, στη στάση της καθώς οποιαδήποτε εικασία θα ήταν πολύ πρώιμη, σύμφωνα με επίσημη δήλωση εκπροσώπου της.
Η εταιρεία έχει εγκρίνει αύξηση δύο εκατομμυρίων ευρώ σε χρέος και διάλυση του μερίσματος και του σχεδίου επαναγοράς μετοχών 6 δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς αναζητά τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα.
Η Standard & Poors, δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι μπορεί να μειώσει την πιστοληπτική ικανότητα ενός αριθμού μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της Eni, λόγω των συνεπειών που έχει επιφέρει η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης