Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απορρίπτει την ειδική μεταχείριση που προβλέπει η πρόταση Tusk για τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου

Γαλλία: Απορρίπτει την ειδική μεταχείριση που προβλέπει η πρόταση Tusk για τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου
Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Οι βρετανικές τράπεζες δεν μπορούν να κερδίσουν ειδική μεταχείριση
«Μπλόκο» στην πρόταση για συμφωνία της ΕΕ με τη Βρετανία βάζει η Γαλλία, ή τουλάχιστον σε μία πτυχή αυτής, που αφορά στις βρετανικές τράπεζες.
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin, κατέστησε σαφές πως δεν μπορεί να εγκριθεί μια πρόταση που περιλαμβάνει ειδική μεταχείριση για τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η απόρριψη του γάλλου υπουργού έρχεται στον απόηχο της διαμαρτυρίας των γαλλικών τραπεζών ότι η πρόταση είναι άδικη.
«Υπάρχουν πολλά σημεία στην πρόταση που με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δρομολογείται μια διαφορετική αντιμετώπιση για το Λονδίνο και αυτό δεν μπορεί να γίνει», είπε ο Sapin, ενώ συνέχισε πως «παλεύουμε ώστε η μεταχείριση να είναι όσο το δυνατό ίδια για όλους».
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Γαλλικής Ένωσης Τραπεζών, ο διευθύνων σύμβουλος της Societe Generale, Frederic Oudea, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο Hollande, αλλά και στον υπουργό Sapin ότι η πρόταση έχει πολλά και σημαντικά προβλήματα.
Ο Sapin υπογράμμισε ότι η πρόταση του Tusk χρειάζεται διευκρινίσεις, ώστε να ξεκαθαριστεί κάθε ασάφεια, μεταξύ των οποίων σημεία που θα μπορούσαν, σύμφωνα με τον Oudea, να θέσουν τέλος στο κοινό βιβλίο κανόνων για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
«Αν η πρόταση υιοθετηθεί όπως είναι σήμερα, τότε θα μπει τέλος στις συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού μεταξύ οικονομικών παραγόντων, ενώ ιδρύματα μη μέλη της ΕΕ θα συνεχίσουν να επωφελούνται από ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο», έγραψε χαρακτηριστικά ο Oudea.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης