Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τους 120 έφτασαν οι νεκροί απο τις βομβιστικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε Homs και Δαμασκό

Συρία: Τους 120 έφτασαν οι νεκροί απο τις βομβιστικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε Homs και Δαμασκό
Είναι η πιο αιματηρή βομβιστική επίθεση από τον Οκτώβριο του 2014 στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χωρας
(Upd2) Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Homs της Συρίας όπου 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και στην πολαπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό.
Πρόκειται για την πιο αιματηρή βομβιστική επίθεση από τον Οκτώβριο του 2014 στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χωρας.
Άλλοι 62 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κοντά στην ιερή τοποθεσία των σιιτών στο νότιο τμήμα της Δαμασκού.
Σε αυτό το αιματηρό σκηνικό και παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες να τεθεί σε ισχύ μία κατάπαυση του πυρός σε αυτήν την χώρα που συνταράσσεται από τον εμφύλιο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry ανακοίνωσε στο Αμάν «μία κατ’ αρχήν προσωρινή συμφωνία" με τη Ρωσία σχετικά με τους όρους μιας εκεχειρίας, που "θα μπορούσε να εφαρμοστεί εντός των επόμενων ημερών».
Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) που έδωσε στη δημοσιότητα τον απολογισμό, πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που είχε σημειωθεί εναντίον ενός σχολείου στη συνοικία Άκραμα στη Homs τον Οκτώβριο του 2014, όπου σκοτώθηκαν 55 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 49 παιδιά.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση, μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε.
(Πρώτη ενημέρωση Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 19:07)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης