Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Απειλείται η εθνική και οικονομική ασφάλεια της Βρετανίας από ενδεχόμενο Brexit, σύμφωνα με τον Cameron

AFP: Απειλείται η εθνική και οικονομική ασφάλεια της Βρετανίας από ενδεχόμενο Brexit, σύμφωνα με τον Cameron
Cameron: Η απειλή της τρομοκρατίας αλλά και η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία επιβάλλουν τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.
Την προειδοποίηση ότι ενδεχόμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) θα απειλήσει την οικονομική και εθνική ασφάλειά της χώρας σε μια πολύπλοκη και ευαίσθητη διεθνή συγκυρία, απηύθυνε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 στο Κοινοβούλιο ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), ο Cameron εξαπέλυσε ολομέτωπη, προσωπική επίθεση κατά του δημάρχου του Λονδίνου, Boris Johnson που στο μεταξύ είχε ταχθεί υπέρ του Brexit, κατηγορώντας τον ότι υιοθέτησε τη συγκεκριμένη στάση προσδοκώντας πολιτικά οφέλη, ίσως προσβλέποντας ακόμα και στην ίδια τη θέση του ηγέτη των Συντηρητικών.

  AFP: Η οικονομική συνεισφορά της Βρετανίας στην Ε.Ε.
AFP Brexit

Υπό το φως των εξελίξεων και της ενισχυμένης αβεβαιότητας για το αποτέλεσμα του προκηρυχθέντος δημοψηφίσματος περί παραμονής ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. στις 23 Ιουνίου 2016, η βρετανική στερλίνα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας επταετίας.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε τους ευρωσκεπτικιστές να αναλογιστούν ρεαλιστικά τις οικονομικές συνέπειες για τη χώρα από ενδεχόμενο Brexit.
Για τον ίδιο, η απειλή της τρομοκρατίας αλλά και η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία επιβάλλουν τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι τώρα δεν είναι στιγμή για διχασμό της Δύσης.
Ο Cameron παρουσίασε στο βρετανικό Κοινοβούλιο το περιεχόμενο της συμφωνίας αναδιαπραγμάτευσης των όρων συμμετοχής της χώρας στην Ε.Ε. που πέτυχε στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδος, τονίζοντας ότι προσφέρει «ειδικό», προνομιακό καθεστώς στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης