Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bertrand (περιφερειάρχης Καλαί): «Αν υπάρξει Brexit, τα σύνορα Γαλλίας - Βρετανίας θα "επιστρέψουν" στο Ντόβερ»

Bertrand (περιφερειάρχης Καλαί): «Αν υπάρξει Brexit, τα σύνορα Γαλλίας - Βρετανίας θα
Οργισμένη προειδοποίηση της περιφέρειας του Καλαί όπου βρίσκεται ο μεταναστευτικός καταυλισμός «Zούγκλα» 
Την προειδοποίηση ότι αν υπάρξει Brexit τα σύνορα Γαλλίας - Βρετανίας «θα μεταφερθούν» στο Ντόβερ προκειμένου να συμπεριλάβουν και τον τεράστιο προσφυγικό καταυλισμό «Ζούγκλα» που βρίσκεται στο Καλαί απυήθηνε ο πρόεδρος της γαλλικής περιφέρειας της Πικαρδίας Xavier Bertrand.
Όπως τόνισε στο γαλλικό ραδιόφωνο αν τελικά η Μ. Βρετανία αποφασίσει να αποχωρήσει από την ΕΕ, ο ίδιος θα αναγκαστεί να πάψει να τηρεί την λεγόμενη συμφωνία Touquet, με βάση την οποία οι έλεγχοι για τα βρετανικά σύνορα ξεκινούν στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί εντός γαλλικού εδάφους.
«Αν η Μ. Βρετανία φύγει από την ΕΕ, τα σύνορα πλέον θα είναι στο Ντόβερ» υπογράμμισε ο Bertrand ο οποίος στις περιφερειακές του Δεκεμβρίου επικράτησε της Marine Le Pen.
Ο Γάλλος περιφερειάρχης επιτέθηκε προσωπικά στον Boris Johnson, δήμαρχο του Λονδίνου, που τάχθηκε υπέρ του Brexit, προκαλώντας τον «να πάρει το ποδήλατό του και να έρθει να δει την πραγματικότητα στο Καλαί.
Οι Βρετανοί θα πρέπει να βοηθήσουν πραγματικά, συνέχισε ο Bertrand.
Το τι μέλλει γενέσθαι στον μεγαλύτερο, ουσιαστικά, προσφυγικό - μεταναστευτικό καταυλισμό στην Ευρώπη έχει έρθει στο προσκήνιο καθώς τη Δευτέρα Γάλλος εισαγγελέας έκανε αυτοψία στο χώρο προκειμένου να αποφανθεί επί του αιτήματος που έχουν καταθέσει πρόσφυγες και μετανάστες να μην μετακινηθούν από τον καταυλισμό, στον οποίο οι γαλλικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις», τουλάχιστον σε μεγάλο τμήμα του.
Η κυβέρνηση έχει γνωστοποιήσει ότι στις 8 το βράδυ, ώρα Γαλλίας, (στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας) της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στον καταυλισμό όπου υπολογίζεται ότι κατοικούν περί τους 6.000 μετανάστες που περιμένουν να φτάσουν στην Μ. Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης