Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sobotka (πρωθ. Τσεχίας): Με Brexit, θα ανοίξει η συζήτηση και για αποχώρηση της Τσεχίας από την Ε.Ε.

Sobotka (πρωθ. Τσεχίας): Με Brexit, θα ανοίξει η συζήτηση και για αποχώρηση της Τσεχίας από την Ε.Ε.
Από το Brexit, στο Czexit…
Υπαρκτός φαίνεται ότι είναι ο κίνδυνος ενός ντόμινο αποχωρήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit, στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
«Αν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ε.Ε., θα πρέπει κανείς να αναμένει ότι θα ανοίξει συζήτηση και για την αποχώρηση της Τσεχικής Δημοκρατίας μέσα σε μερικά χρόνια», υποστήριξε ο Bohuslav Sobotka, τσέχος πρωθυπουργός, μιλώντας σε τσέχικο πρακτορείο ειδήσεων.
Ο Sobotka τόνισε, πάντως, ότι οι συνέπειες θα ήταν τραγικές, σε περίπτωση του “Czexit”, ήτοι της εξόδου της Τσεχίας από την ΕΕ.
«Ο αντίκτυπος υπάρχει κίνδυνος να είναι αληθινά τεράστιος», ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας, συγκεκριμένα, ότι η Τσεχία θα μπορούσε να βρεθεί υπό την επιρροή της Ρωσίας.
«Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε απόλυτη άρνηση της εξέλιξης μετά το 1989», τη χρονιά που έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς στην Πράγα, δήλωσε.
Οι συνέπειες στην οικονομία και την ασφάλεια θα ήταν βαρύτατες για την Τσεχία, αν αποφάσιζε να αποχωρήσει από τους κόλπους της Ε.Ε., προειδοποίησε ο τσέχος πρωθυπουργός.
Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από το ινστιτούτο STEM, τρεις Τσέχοι στους πέντε δήλωναν δυσαρεστημένοι από τη συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης