Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πράσινο φως» για τη μεγαλύτερη τεχνολογική συγχώνευση ύψους 67 δισ. δολ. μεταξύ Dell και EMC

tags :
«Πράσινο φως» για τη μεγαλύτερη τεχνολογική συγχώνευση ύψους 67 δισ. δολ. μεταξύ Dell και EMC
Η αντίστοιχη έγκριση από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές αναμένεται εντός των επόμενων ημερών
Ακόμη πιο κοντά στην ολοκλήρωση της μεγαλύτερης τεχνολογικής συγχώνευσης στην ιστορία βρίσκονται οι εταιρείες Dell και EMC, έπειτα από το «πράσινο φως» που έλαβαν από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.
Η αντίστοιχη έγκριση από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.
Οι μέτοχοι της EMC δεν έχουν ακόμη ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, αλλά ένας ακτιβιστής διαχειριστής κεφαλαίων, ο οποίος είναι και μέτοχος της εταιρείας και ήθελε να προχωρήσουν σε κάποιες αλλαγές της συμφωνίας τα δύο μέρη, φέρεται ότι είναι πλέον έτοιμος να στηρίξει τη συμφωνία, οπότε οι όποιες αντιστάσεις έχουν ήδη μειωθεί αισθητά.
Η Dell ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την EMC έναντι 67 δισ. δολ. τον Οκτώβριο του 2015, σε μία συμφωνία που περιλαμβάνει πολύ χρέος και έναν περίπλοκο τρόπο χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων μετοχών της VMware που ανήκει κατά 81% στην EMC.
Όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση, που ξάφνιασε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη συγχώνευση αμιγώς τεχνολογικών εταιρειών στην ιστορία.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι μέτοχοι της VMware (το υπόλοιπο 19%) δεν είναι ενθουσιασμένοι με τη συμφωνία, ενώ η μετοχή έχει χάσει το 30% της αξίας της από τη μέρα που ανακοινώθηκε η συγχώνευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης