Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά του Brexit η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Ν. Sturgeon – Καλεί τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.

Κατά του Brexit η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Ν. Sturgeon – Καλεί τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.
Σε περίπτωση Brexit, θα ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλούνταν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας
Να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. προτρέπει τους βρετανούς ψηφοφόρους η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Nicola Sturgeon, στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, καθώς οι υπέρμαχοι του Brexit υποστηρίζουν ότι μια έξοδος από το ευρωπαϊκό μπλοκ θα ήταν οικονομικά καλύτερη για τη χώρα.
Τις δηλώσεις αυτές έκανε η σκοτσέζα πρωθυπουργός σε ομιλία της το πρωί της Δευτέρας, στο Λονδίνο.
Σημειώνεται ότι πριν από μία εβδομάδα, μιλώντας στο ΒΒC, τόνισε ότι σε περίπτωση που η πλειονότητα των Βρετανών ψηφίσει υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα, αυτό θα προκαλούσε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, η οποία είναι υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.
«Η κυβέρνηση της Σκοτίας εκτιμά ότι η συμμετοχή στην Ε.Ε. είναι προς το συμφέρον της Σκοτίας», ανέφερε σήμερα η Sturgeon, προσθέτοντας ότι «επωφελούμαστε από τη συμμετοχή μας στην Ε.Ε. και η Ε.Ε. επωφελείται έχοντας εμάς ως μέλος της».
Σε δημοσκόπηση του YouGov, που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή, κατέδειξε ότι η Σκοτία είναι μεταξύ εκείνων που πρόσκεινται υπέρ της Ε.Ε..
Ωστόσο, στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, που είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή από την ORB, το 52% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν το Brexit έναντι 48% που είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.
Η στερλίνα έχασε την προηγούμενη εβδομάδα 3,7% έναντι του δολαρίου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και περισσότερο από επτά χρόνια, εν μέσω ανησυχιών ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να ψηφίσει να εξέλθει του ευρωπαϊκού μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης