Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marc Faber: Εξαιρετικά υπερπουλημένες οι μετοχές – Πολύ πιθανό ένα ράλι

Marc Faber: Εξαιρετικά υπερπουλημένες οι μετοχές – Πολύ πιθανό ένα ράλι
Εκτιμά ένα ριμπάουντ στον πετρελαϊκό κλάδο της τάξης του 10-20%
Εξαιρετικά υπερπουλημένες χαρακτηρίζει τις μετοχές ο επενδυτής Marc Faber, ο οποίος είναι γνωστός για τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα ράλι.
Η αδυναμία των χρηματιστηρίων στις αρχές του 2016 ήταν απλώς η αρχή πολλών άσχημων πραγμάτων που αναμένεται να έρθουν, σημειώνει, αν και βραχυπρόθεσμα είναι περισσότερο «bullish».
«Η αγορά τον Φεβρουάριο έγινε εξαιρετικά υπερπουλημένη και από αυτήν την εξαιρετικά υπερπουλημένη θέση, μπορεί να έχουμε ένα σχετικά ισχυρό ράλι», ανέφερε με δηλώσεις του στο CNBC.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε τον Φεβρουάριο με απώλειες 0,42%, ενώ ο Dow Jones ελαφρά υψηλότερα, κατά 0,30%.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πετρελαϊκός κλάδος μπορεί εύκολα να σημειώσει ένα ριμπάουντ 10-20%, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά περί τις 2.050 μονάδες, αν και όπως σημειώνει, δεν βλέπει απαραιτήτως νέα υψηλά και «αν καταγραφούν αυτά, θα γίνει με τη συμμετοχή πολύ λίγων μετοχών».
Ωστόσο, σημειώνει ότι ύστερα από ένα βραχυπρόθεσμο ράλι, αναμένει νέα πτώση στις αγορές ανά την υφήλιο.
Η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται σημαντικά, επισήμανε ο Marc Faber, προσθέτοντας ότι είναι απίθανο οι ΗΠΑ να διατηρήσουν μια καλύτερη αναπτυξιακή πορεία εν όψει της αδυναμίας αλλού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης