Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Καλωσορίζει τις εκλογές στο Ιράν – Προβλέπει ώθηση της οικονομίας και των ξένων επενδύσεων

Moody's: Καλωσορίζει τις εκλογές στο Ιράν – Προβλέπει ώθηση της οικονομίας και των ξένων επενδύσεων
Δημοψήφισμα για την οικονομική ατζέντα του Rouhani οι εκλογές στο Ιράν, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης
Η ισχυρή επίδοση των μετριοπαθών στις εκλογές του Ιράν θα πρέπει να προσφέρει ώθηση στην οικονομία της χώρας και τις ξένες επενδύσεις, ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Σε ανάλυσή του ο οίκος επισημαίνει ότι «το ιρανικό κοινοβούλιο έχει την εξουσία να παράγει νομοθετικό έργο, να επικυρώνει διεθνείς συμφωνίες, να εγκρίνει δάνεια και να εξετάζει και να εγκρίνει το προϋπολογισμό του κράτους».
Χάρις όλων αυτών, αναφέρει η Moody's, οι διεθνείς επενδυτές παρατηρούν ευρέως τις γενικές εκλογές ως ένα δημοψήφισμα για την οικονομική ατζέντα του Rouhani.
Πολλές από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του Rouhani περιγράφονται στο έκτο πενταετές αναπτυξιακό σχέδιο (2016-20), το οποίο εισήχθη τον Ιανουάριο στο κοινοβούλιο μαζί με τον προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται στις 20 Μαρτίου 2017.
Αν και λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές, η Moody's εκτιμά ότι οι πολιτικές θα είναι πιο ευνοϊκές για τις ξένες επενδύσεις.
Προσθέτει δε, ότι όταν ο κ. Rouhani παρουσίασε το σχέδιο στο κοινοβούλιο, ανέφερε ότι η χώρα θα χρειαζόταν 50 δισ. δολ. ξένων κεφαλαιακών ροών κάθε χρόνο προκειμένου να πετύχει το στόχο για οικονομική ανάπτυξη 8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης