Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marketwatch: Κρίσιμο τεστ για την πολιτική της Merkel στο προσφυγικό οι περιφερειακές εκλογές της 13ης Μαρτίου

Marketwatch: Κρίσιμο τεστ για την πολιτική της Merkel στο προσφυγικό οι περιφερειακές εκλογές της 13ης Μαρτίου
Μερίδα αναλυτών εκτιμά ότι ακόμα και αν οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel χάσουν έδαφος στις περιφερειακές εκλογές, δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει η στάση της Καγκελαρίου στην προσφυγική κρίση
Δημοψήφισμα για την πολιτική της Καγκελαρίου Merkel θα αποτελέσουν οι περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία την Κυριακή 13 Μαρτίου, αναφέρει σε άρθρο του το Marketwatch.
Μερίδα αναλυτών εκτιμά ότι ακόμα και αν οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel χάσουν έδαφος στις περιφερειακές εκλογές, δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει η στάση της Καγκελαρίου στην προσφυγική κρίση.
Σύμφωνα με τον Guardian, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann που προέρχεται από τους Πράσινους, στηρίζει την πολιτική ανοικτών συνόρων που ακολουθεί η Merkel.
H επανεκλογή του θα θεωρηθεί επιβεβαίωση της στάσης της.
Ωστόσο την ίδια ώρα, το ευρωσκεπτικιστικό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ενδέχεται να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 10%, κυρίως σε βάρος των Χριστιανοδημοκρατών.
Το AfD βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω της σκληρής στάσης που τηρεί έναντι των μεταναστών.
Την προσεχή Κυριακή διακυβεύεται η τύχη των κυβερνήσεων σε τρία εκ των δεκαέξι κρατιδίων της Γερμανίας - Ρηνανία-Παλατινάτο, Σαξωνία-Άνχαλτ και Βάδη-Βυρτεμβέργη.
Συνολικά και στα τρία κρατίδια κατοικούν 17 εκατ. πολίτες, δηλαδή πάνω από το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Γερμανίας που φτάνει τα 81 εκατ.
Το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της σημασίας αυτών των εκλογών για τη Γερμανία, αποτελεί το κρατίδιο της Ρηνανίας, όπως σημειώνει το Marketwatch, ενώ και οι εκλογές στη Σαξωνία παρακολουθούνται στενά, καθώς στις δημοσκοπήσεις το AfD συγκεντρώνει ποσοστό 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης