Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αναθεωρεί επί τα χείρω τις εκτιμήσεις του για την οικονομική ανάπτυξη το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Βρετανία: Αναθεωρεί επί τα χείρω τις εκτιμήσεις του για την οικονομική ανάπτυξη το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
Πλέον, προβλέπει αύξηση 2,2% του ΑΕΠ το 2016 και 2,3% το 2017, όπως και το 2015, έναντι αρχικών προβλέψεων για ανάπτυξη 2,5% για το 2016 και το 2017 τον Δεκέμβριο
Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών του για την οικονομική ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησε το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, αποδίδοντας το γεγονός αυτό στην αδύναμη παγκόσμια οικονομία και επισημαίνοντας ότι οι επιδόσεις της Βρετανίας ήταν μέτριες σε σχέση με το παρελθόν.
Ειδικότερα, το Επιμελητήριο προβλέπει αύξηση 2,2% του ΑΕΠ το 2016 και 2,3% το 2017, όπως και το 2015, έναντι αρχικών προβλέψεων για ανάπτυξη 2,5% για το 2016 και το 2017 τον Δεκέμβριο.
«Οι οικονομικές επιδόσεις του Ηνωμένου Βασιλείου είναι λογικά καλές, αν μετρηθούν έναντι των βασικών μας ανταγωνιστών, όμως είναι μέτριες όταν συγκριθούν έναντι των μακροπρόθεσμων τάσεων», σημειώνει.
Μάλιστα, το Επιμελητήριο καλεί τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, George Osborne, να χρησιμοποιήσει την ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό την επόμενη εβδομάδα για την τόνωση στις μεταφορές και τις ψηφιακές υποδομές και να μην αναφερθεί στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Σημειώνεται ότι ο γενικός διευθυντής του Επιμελητηρίου, John Longworth, παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα μετά τη δήλωσή του ότι επιθυμεί την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., κάτι που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου έρχεται σε αντίθεση με την ουδέτερη θέση του στο θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης