Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seibert: Η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από την Ε.Ε. – Δεν συγκρίνεται η κατάσταση στην Ειδομένη με την Ουγγαρία πέρυσι

Seibert: Η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από την Ε.Ε. – Δεν συγκρίνεται η κατάσταση στην Ειδομένη με την Ουγγαρία πέρυσι
Περιμένουμε λίστα από την Ελλάδα για να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια, τονίζει από την πλευρά του το γερμανικό υπ. Εσωτερικών
Την ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα από την Ε.Ε. τόνισε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου, Steffen Seibert, για το προσφυγικό, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κατάσταση στην Ειδομένη δεν μπορεί να συγκριθεί με ό,τι συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι στην Ουγγαρία.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Steffen Seibert, «δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση. Η Ουγγαρία εμπόδιζε τους πρόσφυγες να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον βορρά. Η Ελλάδα θέλει να βοηθήσει τους πρόσφυγες και γι' αυτό πρέπει να στηριχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Μάλιστα, εκτίμησε ότι σε λίγο διάστημα οι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ειδομένη.
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών αποκάλυψε έναν διάλογο μεταξύ του γερμανού υπουργού και του έλληνα ομολόγου του κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών.
Σύμφωνα με όσα είπε, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών πλησίασε τον έλληνα ομόλογό του και τον ρώτησε «τι βοήθεια χρειάζεστε να σας στείλουμε;».
«Θα σας στείλω τη λίστα» ήταν κατά τη γερμανική πλευρά η απάντηση του Έλληνα υπουργού. «Δεν θα αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης