Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κασουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Η Κύπρος δεν θα άρει το βέτο στα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας

Κασουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Η Κύπρος δεν θα άρει το βέτο στα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας
Ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι μπορεί η Κύπρος να δέχεται ισχυρές πιέσεις για την άρση του βέτο, ωστόσο δεν είναι το μόνο μέλος της Ε.Ε., που μπλοκάρει τις ενταξιακές συνομιλίες
Ότι η Κύπρος δεν προτίθεται να άρει το βέτο στα κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, τα οποία κρατά κλειστά, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας στο Politico.
Ο κύπριος ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως προτεραιότητά του είναι οι εύθραυστες διαπραγματεύσεις για την επανένωση του νησιού, οι οποίες εφόσον ευοδωθούν θα επιτρέψουν την άρση του εν λόγω βέτο.
Πάντως, ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι μπορεί η Κύπρος να δέχεται ισχυρές πιέσεις για την άρση του βέτο, ωστόσο δεν είναι το μόνο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μπλοκάρει τις ενταξιακές συνομιλίες.
Χαρακτηριστικά επισήμανε πως «η Γερμανία έχει μπλοκάρει κεφάλαια, η Γαλλία έχει μπλοκάρει κεφάλαια. Τι γίνεται με αυτές τις χώρες και γιατί μόνο η Κύπρος;», συμπληρώνοντας ότι δεν είναι δυνατό να αγνοηθούν όλες οι προϋποθέσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος, ο κύπριος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «η ροή των μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα δεν έχει μειωθεί καθόλου από τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες η Τουρκία θα έχει ανταποκριθεί αποτελεσματικά... και ότι δε θα επανέλθει ζητώντας όλο και περισσότερα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης