Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αποπληθωρισμός 0,2% τον Φεβρουάριο του 2016

Ευρωζώνη: Αποπληθωρισμός 0,2% τον Φεβρουάριο του 2016
Τα μεταφορικά καύσιμα, το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο είχαν τον μεγαλύτερο πτωτικό αντίκτυπο στον πληθωρισμό τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη Eurostat
Σε αρνητικό έδαφος υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat.
Ειδικότερα, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στο -0,2%, όπως και στην Ε.Ε. των 28, στοιχεία που είναι σύμφωνα και με τις αρχικές εκτιμήσεις, όταν τον Ιανουάριο είχε διαμορφωθεί στο +0,3%.
Η επιστροφή σε αρνητικό έδαφος έλαβε χώρα παρά την άνοδο 0,2% στις μηνιαίες τιμές.
Τα μεταφορικά καύσιμα, το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο είχαν τον μεγαλύτερο πτωτικό αντίκτυπο στον πληθωρισμό τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη Eurostat.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σε μείωση των προβλέψεών της για τον πληθωρισμό το 2016, στο 0,1% από 1% προηγουμένως, προχωρώντας στη λήψη επιπλέον μέτρων στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στον πληθωρισμό και να τονώσει την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης