Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Αρνείται να εκδοθεί στη Γαλλία ο ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι - Συνεργάζεται με τις βελγικές αρχές

Βέλγιο: Αρνείται να εκδοθεί στη Γαλλία ο ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι - Συνεργάζεται με τις βελγικές αρχές
H Interpol ενημέρωσε την ΕΕ να ενισχύσει τα μέτρα επιτήρησης και ελέγχου στα σύνορα καθώς οι συνεργοί του μπορεί να εγκαταλείψουν την Ευρώπη
Την άρνηση του να εκδοθεί στη Γαλλία δήλωσε ο Salah Abdeslam, ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι σύμφωνα με το δικηγόρο του.
Όπως αναφέρεται στη δήλωσή του, ο Abdeslam συνεργάζεται με τη βελγική αστυνομία, αλλά θ' αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία.
«Συνεργάζεται με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου.
Η Γαλλία ζητάει την έκδοσή του.
Μπορώ να σας πω ότι θ' αρνηθούμε την έκδοσή του στη Γαλλία» δήλωσε ο βέλγος συνήγορος του Sven Meri.
Η σύλληψη του Abdeslam έγινε μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών, χθες (18/3) στις Βρυξέλλες.
Στο μεταξύ, η Interpol ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη της να ενισχύσουν τα μέτρα επιτήρησης και ελέγχου στα σύνορα τους, καθώς η σύλληψη του Abdeslam μπορεί να ωθήσει τους συνεργούς του, να εγκαταλείψουν την Ευρώπη.
«Παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς για να εκτιμήσουμε προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί η έρευνα μας, ο οποιοσδήποτε που σχετίζεται με τον Abdeslam θα σκεφτεί ότι το μέρος που κρύβεται μπορεί ν' αποκαλυφθεί.
Έτσι, θα θελήσει να διαφύγει προκειμένου να μη συλληφθεί,» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς αστυνομικού οργανισμού, Jugen Stok.
«Είναι σημαντικό τώρα οι ευρωπαϊκές χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται και να κάνουν λεπτομερείς ελέγχους για υπόπτους, αλλά και για τη συλλογή πληροφοριών, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια διαφυγής, μέσω του δικτύου συνεργατών που υπάρχει», τόνισε.

Οι βελγικές αρχές του απήγγειλαν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Στο μεταξύ, οι βελγικές αρχές απήγγειλαν και επίσημα κατηγορίες σε βάρος του για ανάμιξή σε φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις καθώς οAbdeslam είναι ο βασικός ύποπτος για το μακελειό στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.
Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες και σε βάρος του δεύτερου άνδρα που βρίσκεται υπό κράτηση και αναγνωρίσθηκε ως Monir Ahmed alaaz –και που φέρει το ψευδώνυμο Amin curki- ονόματα, που σύμφωνα με τις αρχές εμφανίζονται σε πλαστά έγγραφα.
Ένας τρίτος άνδρας προσήχθη την Παρασκευή στην ίδια οικία, με το όνομα Abid Α. και κατηγορήθηκε ως συνεργός των εν λόγω δραστών, καθώς και ότι αποτελεί μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.
Μεταξύ των συλληφθέντων υπήρξε και μία γυναίκα, η Jemila Μ., που κατηγορήθηκε επίσης για συνέργεια σε τρομοκρατικές πράξεις, όπως ανακοίνωσαν οι διωκτικές αρχές. Μια δεύτερη γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Αμπντεσλάμ θα αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης