Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Συμπαράσταση προς το Βέλγιο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, με υπενθύμιση των επιθέσεων στην Τουρκία

Erdogan: Συμπαράσταση προς το Βέλγιο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, με υπενθύμιση των επιθέσεων στην Τουρκία
«Θα πρέπει να πολεμήσουμε μαζί ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας».
Τη συμπαράστασή του προς το Βέλγιο στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μετά τις πολύνεκρες, άνανδρες τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 στις Βρυξέλλες, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan.
Σε σχετική ανακοίνωσή του που επικαλείται το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Erdogan ανέφερε ότι «η Τουρκία συμπαρίσταται στο Βέλγιο στις δύσκολες τούτες στιγμές... Οι άνθρωποί μας [Τούρκοι] που εξετέθησαν σε απαίσιες επιθέσεις από διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις, συναισθάνονται βαθύτατα τον πόνο του Βελγικού λαού και τον μοιράζονται».
Εξισώνοντας την τυφλή δράση μίσους του τρομοκρατικού χαλιφάτου ISIS με τις βομβιστικές εκφάνσεις της τουρκο-κουρδικής σύρραξης, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις πρόσφατες φονικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις «δεν γνωρίζουν ανθρώπινα ή ηθικά όρια» στις επιθέσεις τους και είναι όλες ίδιες στις μεθόδους που χρησιμοποιούν.
«Οι αποτρόπαιες επιθέσεις στις Βρυξέλλες προφανώς δείχνουν, ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να καταστεί μια πάλη για την ελευθερία και θα πρέπει να πολεμήσουμε μαζί ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας».
Δήλωση καταδίκης των τρομοκρατικών επιθέσεων εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επεσήμανε ότι «Αυτές οι επιθέσεις μίσους στις Βρυξέλλες - στην καρδιά της Ευρώπης - για μία ακόμα φορά στόχευσαν τον πολιτισμένο κόσμο και τις παγκόσμιες αξίες».
Το τουρκικό ΥΠΕΞ τόνισε, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει οποιουδήποτε είδους βοήθεια «στον σύμμαχό μας, Βέλγιο στη μάχη του κατά της τρομοκρατίας... παραμένοντας αλληλέγγυη [η Τουρκία] προς τους συμμάχους της και τη διεθνή κοινότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης