Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Για απόπειρα πραξικοπήματος κάνει λόγο η πρόεδρος της Βραζιλίας, Dilma Rousseff

BBC: Για απόπειρα πραξικοπήματος κάνει λόγο η πρόεδρος της Βραζιλίας, Dilma Rousseff
Δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί - Η Βουλή της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο αποπομπής της
Δριμύ κατηγορώ εναντίον εκείνων που κινούν τη διαδικασία αποπομπής της, η οποία ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή της χώρας, εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βραζιλίας, Dilma Rousseff.
Μάλιστα, δεν δίστασε να μιλήσει για «πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας» που ενορχηστρώθηκε από την αντιπολίτευση.
Ακόμη, υπογράμμισε, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως στο παρελθόν, ότι δεν πρόκειται ποτέ να υποβάλει την παραίτησή της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού BBC, η Rousseff τόνισε ότι «δεν διέπραξα κανένα έγκλημα, δεν θα εγκαταλείψω ποτέ, δεν θα παραιτηθώ ποτέ».
Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Βραζιλίας κατηγορείται ότι παραποίησε τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά της χώρας της, ώστε να κερδίσει την επανεκλογή της το 2014.
Ειδικότερα, η Rousseff μίλησε για «προσπάθεια να γίνει ένα πραξικόπημα εναντίον της δημοκρατίας».
Σε ομιλία της προς ομάδα δικηγόρων που την στηρίζουν, επεσήμανε ότι η διαδικασία αποπομπής της «δεν έχει νόμιμη βάση», ενώ τόνισε «το να καταδικάζεται κάποιος για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει είναι η χειρότερη δυνατή αδικία».
Μια ειδική επιτροπή της Βουλής εξετάζει το αίτημα να αρχίσει η διαδικασία αποπομπής της προέδρου, όπως ζητάει η αντιπολίτευση.
Η τελική της έκθεση αναμένεται να υποβληθεί μέσα στον επόμενο μήνα, με την οποία θα παραπέμπεται ή όχι το αίτημα για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης