Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leitner (ΥΠΕΣ Αυστρίας): Να ελέγχονται συστηματικά και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

Leitner (ΥΠΕΣ Αυστρίας): Να ελέγχονται συστηματικά και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Τι ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Johanna Mikl – Leitner
Η ανάγκη να ελέγχονται συστηματικά στο μέλλον και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εξωτερικά σύνορά της είναι επιτακτικότερη όσο ποτέ , αποφαίνεται η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Johanna Mikl – Leitner, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της αυστριακής εφημερίδας "΄Εστεραιχ".
Η ίδια, απαντώντας στο ερώτημα ως προς σχεδιαζόμενους αυστηρότερους ελέγχους για πολίτες της ΕΕ, οι οποίοι επιστρέφουν στη Ζώνη Σένγκεν, σημειώνει πως είναι γνωστό ότι πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν μεταβεί από την Ευρώπη στη Συρία και στο Ιράκ, για να εκπαιδευτούν ή μάλιστα και για να πολεμήσουν.
Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει, είναι επιτακτικότερο όσο ποτέ να ελέγχονται στο μέλλον συστηματικά και οι πολίτες της ΕΕ στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Κάνοντας αναφορά στην κατάσταση στην Ειδομένη, υπογραμμίζει ότι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι αρχές θα πρέπει να καταβάλουν όλες τους τις δυνάμεις για να πείσουν τους πρόσφυγες να τους μεταφέρουν σε ζεστά καταλύματα.
Κατά την ίδια, «η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα-μέλος της ΕΕ».
Προσθέτει δε, πως η πολιτική της προώθησης προσφύγων προς την Κεντρική Ευρώπη έχει τελειώσει και έτσι, είναι αναγκαίο να δοθεί το μήνυμα πως οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέγουν τη χώρα όπου θα υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ασύλου.
Σύμφωνα με την κ. Leitner, περίπου 270 τζιχαντιστές έχουν μεταβεί από την Αυστρία στη Συρία και από αυτούς οι 70 έχουν επιστρέψει και μάλιστα, όπως τονίζει, θα πρέπει ερευνηθούν από την υπηρεσία κρατικής προστασίας και να δρομολογηθούν διαδικασίες εναντίον τους στη βάση του νέου νόμου περί Προστασίας του Κράτους.
Τέλος, εξηγώντας τους λόγους που η Αυστρία φέρεται να έχει τους περισσότερους τζιχαντιστές της Συρίας, μετά το Βέλγιο, είπε ότι οφείλεται αφενός στην κοντινή απόσταση της Αυστρίας προς τα Βαλκάνια όπως και προς τη Βοσνία και αφετέρου στο ό, τι στην Αυστρία έχουν καταφύγει  Τσετσένοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης