Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gurria (ΟΟΣΑ): Οι κεντρικές τράπεζες έχουν κάνει ήδη πολλά – Αναγκαίες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Gurria (ΟΟΣΑ): Οι κεντρικές τράπεζες έχουν κάνει ήδη πολλά – Αναγκαίες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Ο Οργανισμός προβλέπει στο 3% την παγκόσμια ανάπτυξη
Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, σε σημερινές δηλώσεις του, τόσο όσον αφορά την ανάπτυξη όσο και την οικονομία.
Οι κεντρικές τράπεζες αρχίζουν να ξεμένουν από εργαλεία, αυτό άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, για να σημειώσει ότι ο Οργανισμός προβλέπει στο 3% την παγκόσμια ανάπτυξη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι κεντρικές τράπεζες έχουν κάνει τα περισσότερα απ' όσα μπορούσαν, ότι «έχουμε ξεμείνει από εύκολες λύσεις για τις οικονομίες», ενώ τόνισε την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Οι συνθήκες είναι δύσκολες, υπογράμμισε ο Angel Gurria, για να συμπληρώσει ωστόσο ότι δεν προβλέπει ύφεση και ότι το εμπόριο είναι υποτονικό.
Επίσης, ανέφερε ότι οι επενδύσεις «τρέχουν» με τη μισή ταχύτητα από αυτή που θα έπρεπε και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ανησυχούμε για τον αποπληθωρισμό.
Όπως ανέφερε, επικεντρωνόμαστε στην πλευρά της προσφοράς του πληθωρισμού, όταν θα πρέπει να κοιτάμε επίσης και αυτήν της ζήτησης.
Ο Gurria αναφέρθηκε και στο πετρέλαιο, σημειώνοντας ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» δεν έχουν σταθεροποιηθεί και ότι μένει ακόμη να δούμε αρκετή μεταβλητότητα.
Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο Brexit, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη και ότι θα είναι πιο ισχυρό ως μέρος του ευρωπαϊκού μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης