Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία της ισπανικής Caixabank με την επενδύτρια Isabel dos Santos για την πορτογαλική Banco BPI

tags :
Συμφωνία της ισπανικής Caixabank με την επενδύτρια Isabel dos Santos για την πορτογαλική Banco BPI
Η συμφωνία επιτεύχθηκε μόλις λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία που είχε δώσει η ΕΚΤ στην BPI να μειώσει την έκθεσή της στην αγορά της Αγκόλα
Συμφωνία της τελευταίας στιγμής πέτυχε η Caixabank με την επενδύτρια από την Αγκόλα, Isabel dos Santos, βάσει της οποίας η ισπανική τράπεζα θα αγοράσει το μερίδιο της επενδύτριας στην Banco BPI, αποκτώντας τον έλεγχο της τέταρτης μεγαλύτερης πορτογαλικής τράπεζας.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε αργά την Κυριακή, μόλις λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία που είχε δώσει η ΕΚΤ στην BPI να μειώσει την έκθεσή της στην αγορά της Αγκόλα, διαφορετικά θα ερχόταν αντιμέτωπη με βαριά πρόστιμα.
Σε ανακοίνωσή της η BPI αναφέρει ότι η Caixabank και η Isabel dos Santos, οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοί της, συμφνώνησαν σε μια λύση που θα διασφαλίσει ότι η τράπεζα θα συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΚΤ για την έκθεση των τραπεζών στην Αγκόλα.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε ύστερα από πάνω από ένα χρόνο έντονων διαπραγματεύσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυβέρνηση της Πορτογαλίας παρενέβη σε μετέπειτα στάδιά τους σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της BPI στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Πορτογαλίας, οι πλήρεις όροι της συμφωνίας έχουν γίνει γνωστοί στην ΕΚΤ και την Τράπεζα της Πορτογαλίας, όμως δεν θα γίνουν γνωστοί στο ευρύ κοινό μέχρι να υπογραφούν τα τελικά συμβόλαια.
Η Caixabank, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, ελέγχει το 44% της BPI και επεδίωκε να αποκτήσει το 20% που ήλεγχε η Isabel dos Santos, η κόρη του προέδρου της Αγκόλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης