Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η Κομισιόν θα πληρώσει 30 εκατ. ευρώ για να προβάλει στους Ευρωπαίους πολίτες για το έργο της

Politico: Η Κομισιόν θα πληρώσει 30 εκατ. ευρώ για να προβάλει στους Ευρωπαίους πολίτες για το έργο της
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε διαγωνισμό με απώτερο στόχο, κατά πληροφορίες, να βελτιώσει την εικόνα της
Εντός των ημερών ξεκινά η μεγαλύτερη καμπάνια προβολής που έχει κάνει ποτέ μέχρι σήμερα η ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico, προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη έργου αρχικού ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για «επικοινωνιακού τύπου εκδηλώσεις» στις οποίες περιλαμβάνονται «διάλογος με τους πολίτες, μεγάλα συνέδρια, συμμετοχή σε διεθνείς εκδηλώσεις, εκθέσεις ή διαδικτυακές εκδηλώσεις».
Το συμβόλαιο θα έχει διάρκεια δύο χρόνια και δυνατότητα ανανέσωςη για άλλα δύο χρόνια αν η Κομισιόν είναι ευχαριστημένη από τις επιδόσεις της εταιρείας που θα το αναλάβει.
Η καμπάνια αυτή αποτελεί έναν από τους κεντρικούς άξονες της προσπάθειας του προέδρου της Κομισιόν Jean Claude Juncker να «καταλάβουν καλύτερα οι ευρωπαίοι πολίτες τις προτεραιότητες και τις δραστηριότητες της ΕΕ».
Όταν για πρώτη φορά το Politico αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα τον Σεπτέμβριο, η καμπάνια αναμενόταν να μην ξεπεράσει τα 25,75 εκατομμύρια ευρώ και ο τόχος της περιγραφόταν ως «πληροφόρηση διαφορετικών ομάδων ευρωπαίων πολιτών για τις πολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ».
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Alexander Winterstein υπεραμύνθηκε των εξόδων λέγοντας ότι έτσι κι αλλιώς τα χρήματα θα δίνονται κάθε φορά που οργανώνεται κάποια εκδήλωση και δεν θα χορηγηθούν απευθείας στον ανάδοχο του έργου.
Συνήθως η Κομισιόν είναι πολύ προσεκτική ως προς τα έξοδα επικοινωνίας της προκειμένου να αποφύγει τις επικρίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης