Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Αργεντινής σε «B3» από «Caa1»

tags :
Moody's: Αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Αργεντινής σε «B3» από «Caa1»
Ο πληθωρισμός της Αργεντινής για το 2015 διαμορφώθηκε σε περίπου 30% και παραμένει ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά της προβλήματα
Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Αργεντινής σε «B3» από «Caa1» προχώρησε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service.
Ο Moody's αναβάθμισε επίσης τις ομολογιακές εκδόσεις ξένου Δικαίου, αλλά και τα αναδιαρθρωμένα δάνεια τοπικού Δικαίου σε ξένο νόμισμα - σε «(P)B3», από «(P)Caa2», αντίστοιχα - ενώ η πιστοληπτική αξιολόγηση του βραχυπρόθεσμου χρέους της παρέμεινε σε «Not-Prime».
Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, στους βασικούς λόγους αναβάθμισης της Αργεντινής περιλαμβάνεται η προσδοκία του, ότι η χώρα θα αποπληρώσει τελικά τους τελευταίους ομολογιούχους αρνητές του «κουρέματος» των ομολόγων της, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και την άρση των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της.
Επίσης, οι βελτιώσεις στην οικονομική πολιτική της Αργεντινής τις οποίες έχει εφαρμόσει ο νέος πρόεδρός της, Mauricio Macri, συνεισφέρουν στην βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξής της, μεταξύ άλλων μέσω της άρσης όλων των κεφαλαιακών περιορισμών και της ελεύθερης συναλλαγματικής διαπραγμάτευσης του εθνικού νομίσματος (πέσο), που έχουν αρχίσει να βελτιώνουν επίμονες δημοσιονομικές ανισορροπίες.
Ο Macri «κληρονόμησε» από την προκάτοχό του ένα έλλειμμα προϋπολογισμού 7% του ΑΕΠ της χώρας, το οποίο εκτιμάται ότι θα περιοριστεί σε 5% για το 2016 και ακόμα περισσότερο μετά, για να μηδενιστεί μέχρι το 2019.
Ο πληθωρισμός για το 2015 διαμορφώθηκε σε περίπου 30% και παραμένει ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης