Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Human Rights επιρρίπτει ευθύνες στην Τουρκία για τις δραματικές εξελίξεις στο Χαλέπι της Συρίας

Η Human Rights επιρρίπτει ευθύνες στην Τουρκία για τις δραματικές εξελίξεις στο Χαλέπι της Συρίας
Όλος ο κόσμος μιλάει για την καταπολέμηση της ISIS και όμως αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν θύματα είναι παγιδευμένοι στη λάθος πλευρά, αναφέρει η Human Rights
Ευθύνες στην Τουρκία για τις δραματικές εξελίξεις στο Χαλέπι της Συρίας επιρρίπτει η Human Rights.
Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την εμπλοκή της στην Συρία καθώς οι δραματικές εξελίξεις στο Χαλέπι τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν ως αποτέλεσμα πάνω από 30 χιλιάδες πρόσφυγες από την Συρία να προσπαθήσουν να διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα.
Η αναζωπύρωση των συγκρούσεων μεταξύ του ισλαμικού κράτους (ISIS) και των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης στο Βόρειο Χαλέπι έχει εκτοπίσει τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους τις τελευταίες 48 ώρες.
Πολλοί σύριοι έχουν εκτοπιστεί έξω από την πόλη Azaz, προσπαθούν να ξεφύγουν από τους ISIS και προωθούνται  βόρεια του Χαλεπίου κοντά στο κλειστά τουρκικά σύνορα.
Η  Τουρκίας διατηρεί κλειστά τα σύνορα της με την Συρία και δέχεται μόνο τους σοβαρά τραυματισμένους Σύριους.
Η Τουρκία έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θέλει να δημιουργήσει μια «ασφαλή ζώνη» στη Συρία ώστε οι Σύριοι θα μπορούσαν φαινομενικά να φύγουν από την Τουρκία και να επιστρέψουν σε αυτή την ελεύθερη ζώνη στην Συρία.
«Ως πολίτες φεύγουν οι μαχητές τζιναχτιστές μαζί με χιλιάδες σύριους και η Τουρκία απαντά με πραγματικά πυρά αντί της συμπόνιας»  δήλωσε ο Gerry Simpson, ερευνητής της Human Rights.
Όλος ο κόσμος μιλάει για την καταπολέμηση της ISIS και όμως αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν θύματα είναι παγιδευμένοι στη λάθος πλευρά.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι από τα 10 στρατόπεδα ανατολικά της Azaz πόλη της Συρίας οι περίπου 30 χιλ από τους 60 χιλιάδες έχουν αποχωρήσει.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης