Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεύτερη προσφορά για την εξαγορά της πορτογαλικής Banco BPI από την Caixabank – Στα 1,62 δισ. ευρώ το τίμημα

Δεύτερη προσφορά για την εξαγορά της πορτογαλικής Banco BPI από την Caixabank – Στα 1,62 δισ. ευρώ το τίμημα
H προσφορά αντικατοπτρίζει την μέση τιμή των μετοχών της BPI τους περασμένους έξι μήνες
Δεύτερη προσφορά για την πλήρη εξαγορά της πορτογαλικής Banco BPI υπέβαλε η ισπανική τράπεζα Caixabank, αποτιμώντας την πορτογαλική τράπεζα στο 1,62 δισ. ευρώ ή στο 1,11 ευρώ ανά μετοχή.
Όπως ανέφερε η Caixabank, η προσφορά αντικατοπτρίζει την μέση τιμή των μετοχών της BPI τους περασμένους έξι μήνες.
Εν τω μεταξύ, σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, η ισπανική τράπεζα ανέφερε ότι απηύθυνε έκκληση προς την ΕΚΤ να αναβάλλει οποιεσδήποτε πιθανές κυρώσεις εναντίον της BPI, «προκειμένου να επιτραπεί στην Caixabank να βρει μια λύση για την υπερβολική συγκέντρωση κινδύνων» στην πορτογαλική τράπεζα.
Η προσφορά έρχεται ύστερα από το σπάσιμο, το σαββατοκύριακο, της προκαταρκτικής συμφωνίας μεταξύ της Caixabank και της δισεκατομμυριούχου από την Ανγκόλα, Isabel dos Santos, που είναι οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της πορτογαλικής τράπεζας.
Σημειώνεται ότι πέρυσι η Caixabank εγκατέλειψε μια προσφορά για το 56% της BPI, που δεν κατέχει μετά και την αντίθεση της Isabel dos Santos, η οποία ελέγχει το 20% της τέταρτης μεγαλύτερης πορτογαλικής τράπεζας.
Υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία είχε δώσει διορία μέχρι το περασμένο σαββατοκύριακο στις δύο πλευρές για να επιτύχουν μια συμφωνία ή η BPI να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα βαρύ πρόστιμο, συμφώνησαν στο περίγραμμα ενός σχεδίου ώστε η Isabel dos Santos να πωλήσει το μερίδιό της στην Caixabank.
Την Κυριακή, όμως, η BPI ανακοίνωσε ότι αυτή η συμφωνία κατέρρευσε, διότι η Isabel dos Santos επεδίωξε να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης