Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Siemens και Valeo δημιουργούν κοινή εταιρεία που θα παράγει κινητήρες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

tags :
Reuters: Siemens και Valeo δημιουργούν κοινή εταιρεία που θα παράγει κινητήρες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Η επιχείρηση θα έχει την έδρα της στο Erlangen της Γερμανίας και οι παραγωγικές της εγκαταστάσεις θα βρίσκονται στη Γαλλία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Κίνα
Ο γερμανικός κολοσσός Siemens και η γαλλική εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινήτων Valeo συνασπίζονται για να προχωρήσουν στην παραγωγή μηχανών για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών τη Δευτέρα 18 Απριλίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η επιχείρηση θα έχει την έδρα της στο Erlangen της Γερμανίας και οι παραγωγικές της εγκαταστάσεις θα βρίσκονται στη Γαλλία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Κίνα, ενώ πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία στα τέλη του 2016.
Περισσότερες οικονομικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία δεν αποκαλύφθηκαν.
Η επιχείρηση θα αναπτύξει και θα πουλά υψηλής τάσης ηλεκτρικά μοτέρ, φορτιστές και άλλα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και ελαφρά εμπορικά οχήματα.
«Με την τεχνογνωσία που προσφέρει η Siemens, παγκόσμια ηγέτιδα στο χώρο των ηλεκτρονικών και προϊόντων ηλεκτρικών κινητήρων, η Valeo θα διατηρήσει το τεχνολογικό της προβάδισμα, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών, οι οποίες κυμαίνονται από τις μικρο-υβριδικές μέχρι τις πλήρως ηλεκτρικές λύσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Valeo, Jacques Aschenbroich.
Το μέλος του δ.σ. της Siemens Klaus Herlmrich, δήλωσε:
«Η κοινοπραξία Valeo - Siemens είναι ένα ακόμη παράδειγμα της διαμόρφωσης μιας εταιρείας με πραγματική έδρα στην Ευρώπη».
Η επιχείρηση θα συνδυάσει τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών ισχύος υψηλής τάσης της Valeo, η οποία απασχολεί 200 άτομα, με την Powertrain Systems Business Unit E-Car της Siemens, που απασχολεί περίπου 500 εργαζομένους.
Η συμφωνία αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ αναμένεται και η έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης