Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κομισιόν επικρίνει την Ελλάδα και άλλες 11 χώρες για μη καταβολή συνεισφοράς στα 3 δισ. ευρώ για την Τουρκία

Η Κομισιόν επικρίνει την Ελλάδα και άλλες 11 χώρες για μη καταβολή συνεισφοράς στα 3 δισ. ευρώ για την Τουρκία

Στην έκθεση για την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, η Κομισιόν ζητά να συμβάλλουν όλοι άμεσα στο ταμείο για τους πρόσφυγες στην Τουρκία
Η Ελλάδα, όπως και άλλες 11 χώρες της ΕΕ, επικρίνεται στην έκθεση της Κομισιόν για την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών επειδή δεν έχει δώσει τον οβολό της στο ευρωπαϊκό ταμείο που έχει συσταθεί για την χορήγηση βοήθειας στους πρόσφυγες στην Τουρκία.
Αυτό προκύπτει από μια αναλυτική ανάγνωση του εγγράφου της έκθεσης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ειδησεογραφική ηλεκτρονική σελίδα Politico μεταξύ όλων των άλλων τονίζεται ότι 12 χώρες της ΕΕ δεν έχουν συνεισφέρει καθόλου στο λογαριασμό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που οι Βρυξέλλες δεσμεύτηκαν να καταβάλλουν στην Τουρκία σε αντάλλαγμα για τη συμβολή της στον έλεγχο των προσφυγικών ροών.
Οι χώρες αυτές είναι οι: Ελλάδα, Βέλγιο, Αυστρία, Πολωνία, Λιθουανία, Σλοβενία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Μάλτα και Ισπανία.
Και καλούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεισφέρουν άμεσα.
Δεν διευκρινίζεται, βέβαια, ταυτοχρόνως, πόσα από τα χρήματα που ήταν να λάβει στο πλαίσιο της ίδιας της συμφωνίας η Ελλάδα έχουν αποδεσμευτεί και πότε θα γίνει αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης