Τελευταία Νέα
Διεθνή

Market Watch: Η Barclays πούλησε στην Bancopopular-e τις εργασίες πιστωτικών καρτών της σε Ισπανία και Πορτογαλία

Market Watch: Η Barclays πούλησε στην Bancopopular-e τις εργασίες πιστωτικών καρτών της σε Ισπανία και Πορτογαλία
Χθες Μ. Τετάρτη 27/4 η Barclays ανακοίνωσε ότι συζητά με ενδιαφερόμενους για την πώληση των εργασιών λιανικής τραπεζικής της στη Γαλλία
Σε συμφωνία για την πώληση των δραστηριοτήτων πιστωτικών καρτών της στην Ισπανία και στην Πορτογαλία ήλθε την Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016 η βρετανική τράπεζα Barclays με την ισπανική Bancopopular-e, στη νέα της προσπάθεια να περιορίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία.
Σε ανακοίνωσή της, η Barclays ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πουλήσει to τμήμα του τομέα διαχείρισης πληρωμών Barclaycard που αφορά στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, με ενεργητικό έως 1 δισ. στερλίνες (περίπου 1,3 δισ. ευρώ).
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Market Watch, η Bancopopular-e είναι μια ισπανική διαδικτυακή τράπεζα που ανήκει σε ποσοστό 51% στη Varde Partners και κατά 49% στην Banco Popular Espanol SA.
Από τη διάθεση του τομέα πιστωτικών καρτών σε Ισπανία και Πορτογαλία δεν επηρεάζονται οι δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής της Barclays στις δύο χώρες, ενώ εκτιμάται ότι θα περιοριστούν κατα΄900 εκατ. στερλίνες (1,16 δισ. ευρώ) οι απαιτήσεις εποπτικών κεφαλαίων της.
Η εξαγορά υπόκειται στις απαραίτητες εγκρίσεις των εποπτικών αρχών, που αναμένεται να έχουν ληφθεί μέχρι το τέλος του 2016.
Η Barclays είχε ήδη πουλήσει τις εργασίες λιανικής τραπεζικής της στην Ισπανία από το 2014 στην Caixabank με ζημία, ενώ χθες Μ. Τετάρτη 27/4 ανακοίνωσε ότι έχει εισέλθει σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενους για την πώληση των εργασιών λιανικής τραπεζικής της στη Γαλλία.
Σήμερα Πέμπτη 28/4, οι μέτοχοι της Barclays ενέκριναν την αποεπένδυση της από τις μεγάλες τραπεζικές εργασίες της στην Αφρική που πραγματοποιεί μέσω της Barclays Africa Group, που ελέγχει κατά 62%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης