Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Για το ενδεχόμενο επίθεσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γαλλία ανησυχεί η Europol

Reuters: Για το ενδεχόμενο επίθεσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γαλλία ανησυχεί η Europol
«Είναι σοκαριστικά εύκολο να επιτεθεί κανείς σε μικρούς στόχους, όπως είναι οι καφετέριες, τα εστιατόρια και οι συναυλιακοί χώροι», ανέφερε ο επικεφαλής της Europol
Τις ανησυχίες του σχετικά με το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου [Euro 2016] στη Γαλλία το ερχόμενο καλοκαίρι, εξέφρασε ο επικεφαλής της Europol, Rob Wainwright, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Ο R. Wainwright χαρακτήρισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ως ένα «ελκυστικό στόχο για τους τρομοκράτες», ενώ κατέστησε σαφές ότι οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν λάβει τα μέτρα τους και έχουν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο επίθεσης πολύ καιρό πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε Βρυξέλλες και Παρίσι.
«Είναι σοκαριστικά εύκολο να επιτεθεί κανείς σε μικρούς στόχους, όπως είναι οι καφετέριες, τα εστιατόρια και οι συναυλιακοί χώροι», ανέφερε ο ίδιος.
Το Reuters τονίζει ότι τον περασμένο μήνα η Γαλλία γνωστοποίησε τα σχέδιά της να επεκτείνει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης για δύο επιπλέον μήνες, ώστε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η ασφάλεια στη χώρα στη διάρκεια του Euro 2016.
Σημειώνεται ότι η διοργάνωση ξεκινά στις 10 Ιουνίου, ενώ θα λάβει χώρα σε 10 στάδια σε όλη τη Γαλλία για έναν μήνα, με τις διοργανώτριες αρχές να εκτιμούν ότι θα προσελκύσει 2,5 εκατ. θεατές.
Από την πλευρά του ο Wainwright τόνισε ότι η αύξηση των ατόμων και του αντιτρομοκρατικού εξοπλισμού είναι «απολύτως απαραίτητος» ως απάντηση στον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης.
«Χρειαζόμαστε αστυνομικές μονάδες που να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε μία τρομοκρατική επίθεση αντίστοιχης αυτής που έγινε στο Μπατακλάν του Παρισιού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης