Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ρεκόρ 3 εβδομάδων ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του γιέν λόγω επιτοκίων Fed και συνόδου ΥΠΟΙΚ των G7

Σε ρεκόρ 3 εβδομάδων ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του γιέν λόγω επιτοκίων Fed και συνόδου ΥΠΟΙΚ των G7
Έναντι του ευρωπαϊκού, το αμερικανικό νόμισμα δεν κατέγραψε μεγάλη μεταβολή σε σύγκριση με την Πέμπτη 19/5
Ρεκόρ τριών εβδομάδων κατέγραψε το αμερικανικό έναντι του ιαπωνικού νομίσματος την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, για να ανέλθει μέχρι τα 110,59 γιέν ανά δολάριο ΗΠΑ, το ισχυρότερο επίπεδό του από τις 28 Απριλίου 2016.
Η ενίσχυση του δολαρίου αποδίδεται στη βελτίωση των προοπτικών αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve στα μέσα Ιουνίου 2016, μετά από σειρά δηλώσεων υπέρ αυτής από αξιωματούχους της Fed, αλλά και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της νομισματικής της επιτροπής FOMC, με σχετικό περιεχόμενο.
Ιδιαίτερα για την περίπτωση του γιέν, οι επενδυτές στο συνάλλαγμα φάνηκαν να εκτιμούν, ότι η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών των χωρών της ομάδος G7 στην Ιαπωνία αυτό το Σαββατοκύριακο δύσκολα θα απέρριπτε τα σχέδια της Ιαπωνίας για συναλλαγματική παρέμβαση υπέρ της διολίσθησης του γιέν, αν αυτό συνεχίσει την απότομη ενίσχυσή του έναντι του δολαρίου.
Έναντι του ευρωπαϊκού, το αμερικανικό νόμισμα δεν κατέγραψε μεγάλη μεταβολή σε σύγκριση με την Πέμπτη 19/5, διαπραγματευόμενο στη διεθνή αγορά συναλλάγματος στο επίπεδο των 1,1210 δολαρίων ανά ευρώ το απόγευμα της Παρασκευής 20/5 (19:30).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης