Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηγέτες G7: Το Brexit αποτελεί «σοβαρό κίνδυνο» για την παγκόσμια ανάπτυξη

Ηγέτες G7: Το Brexit αποτελεί «σοβαρό κίνδυνο» για την παγκόσμια ανάπτυξη
«Μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. θα αντέστρεφε την τάση προς περισσότερο εμπόριο και επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν, ενώ αποτελεί περαιτέρω κίνδυνο για την ανάπτυξη, τονίστηκε
Οι ηγέτες της G7 προειδοποίησαν σήμερα, Παρασκευή (27/5), ότι μια ψήφος των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο μήνα, κατά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα απειλούσε σοβαρότατα την παγκόσμια οικονομία, ενώ υποσχέθηκαν πιο ισχυρές πολιτικές για την ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
«Υφίστανται πιθανά σοκ μη οικονομικής φύσεως», ανέφεραν οι ηγέτες των επτά πλουσιότερων χωρών σε διακήρυξή τους κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Ιαπωνία.
«Μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. θα αντέστρεφε την τάση προς περισσότερο εμπόριο και επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν, ενώ αποτελεί περαιτέρω κίνδυνο για την ανάπτυξη», σημειώνεται.
«Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι η πρώτη προτεραιότητά μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές ανά χώρα καταστάσεις, δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τις οικονομικές πολιτικές απαντήσεις μας και να χρησιμοποιήσουμε ένα πιο ισχυρό και ισορροπημένο μείγμα πολιτικής, προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορα ένα ισχυρό, βιώσιμο και ισορροπημένο μοντέλο ανάπτυξης», τονίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης