Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Καταλονία ζητάει από την ισπανική κυβέρνηση δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της μετά τις 26/6

Η Καταλονία ζητάει από την ισπανική κυβέρνηση δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της μετά τις 26/6
Δεν πρόκειται «να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια», τόνισε ο πρόεδρος της Καταλονίας
Κάλεσμα στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 26ης Ιουνίου, στην Ισπανία, προκειμένου να διαπραγματευτούν ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, χωρίς προκαταλήψεις, απηύθυνε σήμερα, Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016, ο πρόεδρος της Καταλονίας, Carles Puigdemont.
Ο Puigdemont έκανε έκκληση για ένα διάλογο θαρραλέο και με στόχο να υπάρξει μια συμφωνία, με την πεποίθηση ότι ο διάλογος αυτός θα μπορούσε να οδηγήσει στην καλύτερη των λύσεων».
«Η συμφωνία δεν είναι σημάδι αδυναμίας, δεν είναι μια πράξη δειλίας, αλλά μεγαλοσύνης», σημείωσε, ενώ επέκρινε την αδιαφορία της κεντρικής κυβέρνησης για τη διαδικασία ανεξαρτησίας.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πρόκειται για ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς Ισπανούς, όχι όμως και το ισπανικό κράτος, διότι πιστεύει ότι βασίζεται σε έναν νόμο που δεν το επιτρέπει (σ.σ. το δημοψήφισμα) και σε μια πολιτική πλειοψηφία στην υπόλοιπη Ισπανία που δεν πρόκειται να επιτρέψει οποιαδήποτε αλλαγή.
Τόνισε δε, ότι δεν πρόκειται «να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια», επιμένοντας στο να κάτσουν όλες οι πλευρές να διαπραγματευτούν, να μιλήσουν για μια ημερομηνία, την ερώτηση που θα περιλαμβάνει, ποια θα πρέπει να είναι η ελάχιστη συμμετοχή για να θεωρηθεί δεσμευτικό και πόσες ψήφοι θα απαιτηθούν για να ανακηρυχθεί η ανεξαρτησία.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης