Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βομβαρδισμοί ΗΠΑ – συμμάχων κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ, Συρία

Βομβαρδισμοί ΗΠΑ – συμμάχων κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ, Συρία
Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει το 45% των εδαφών που ήλεγχε μετά τις συμμαχικές επιθέσεις
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί θέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων.
Χθες επλήγησαν 16 νέοι στόχοι του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία από μαχητικά αεροσκάφη του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών που απογειώθηκαν από αεροπλανοφόρο στην ανατολική Μεσόγειο.
Οι αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες για το είδος των στόχων που καταστράφηκαν, είπαν όμως ότι ήταν κυρίως παρόμοιοι με εκείνους προηγούμενων βομβαρδισμών που είχαν στόχο να πλήξουν τη βάση χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους.
Ο υποναύαρχος Μπρετ Μπάτσελντερ, διοικητής της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου Harry S. Truman είπε ότι η μάχη ενάντια στο Ι.Κ. έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, με εκτιμήσεις να δείχνουν ότι οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους σε 64 χώρες έχουν ανακαταλάβει περίπου 45% των εδαφών που ελέγχονταν προηγουμένως από την τζιχαντιστική οργάνωση.
Ο ίδιος τόνισε ότι τα έσοδα του Ι.Κ. από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έχουν μειωθεί στα 250 εκατομμύρια δολάρια (220,11 εκατ. ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης