Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σομαλία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση σε στρατιωτική βάση

Σομαλία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση σε στρατιωτική βάση
Στόχος της επίθεσης αποτέλεσαν Αιθίοπες στρατιώτες που βρίσκονται στη χώρα προκειμένου να ενισχύσουν τον αντιτρομοκρατικό αγώνα των τοπικών αρχών
Περισσότεροι από 40 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης που έκλαβε χώρα σήμερα (9/6) σε στρατιωτική βάση της κεντρικής Σομαλίας, με την τρομοκρατική οργάνωση al Shabaab να αναλαμβάνει την ευθύνη.
Συγκεκριμένα, στόχος της επίθεσης αποτέλεσαν οι Αιθίοπες στρατιώτες οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα προκειμένου να ενισχύσουν τον αντιτρομοκρατικό αγώνα των τοπικών αρχών, ενώ μετά την έκρηξη ακολούθησε και ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την οποία σκοτώθηκαν και μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η έκρηξη προήλθε από όχημα το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, η έκρηξη του οποίοι άνοιξε δίοδο για τους τρομοκράτες ώστε να εισβάλουν στη στρατιωτική βάση.
Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η al Shabaab πραγματοποιεί επίθεση σε αλλοδαπούς στρατιώτες, καθώς παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί στο παρελθόν εναντίον στρατιωτών από το Μπουρούντι, την Ουγκάντα και την Κένυα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης