Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Ισχυρό προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο Brexit η νέα δημοσκόπηση

Independent: Ισχυρό προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο Brexit η νέα δημοσκόπηση
Στην ερώτηση για την πρόβλεψη του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα, το 52% απάντησε πως θα επικρατήσει η παραμονή στην Ε.Ε. και το 48% το Brexit
Ισχυρό προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο Brexit η νέα δημοσκόπηση της ORB για λογαριασμό της εφημερίδας «Independent», καθώς το 55% των ερωτηθέντων απάντησε πως θέλει η Μ. Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν το ποσοστό των υποστηρικτών της παραμονής είναι στο 45%.
Στην έρευνα, η οποία δίνει μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο προβάδισμα στο Brexit, έλαβαν μέρος 2.000 και έγινε το μήνα Μάιο.
Ωστόσο, στην ερώτηση για την πρόβλεψη του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, το 52% απάντησε πως θα επικρατήσει η παραμονή στην Ε.Ε. και το 48% το Brexit.
Βλέποντας ηλικιακά το θέμα, το 70% των 18 – 24 ετών θέλει η χώρα του να μην εγκαταλείψει το μπλοκ, ενώ μεγάλα ποσοστά υποστήριξης στο Brexit εμφανίζονται στους άνω των 55 ετών (64%).
Επίσης, η δημοσκόπηση διαπιστώνει πως το 60% των Σκωτσέζων τάσσονται κατά του Brexit, ενώ από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 81% εξέφρασε το φόβο ότι η έξοδος από την Ένωση θα επηρεάσει αρνητικά το νησί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης