Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά του M. Carney κατά των υποστηρικτών του Brexit - Η BOE έχει καθήκον να διατυπώνει την άποψη της

Πυρά του M. Carney κατά των υποστηρικτών του Brexit - Η BOE έχει καθήκον να διατυπώνει την άποψη της
Ο Συντηρητικός βουλευτής, Bernard Jenkin, είχε στείλει επιστολή στον κ. Carney για να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του
Η Bank of England έχει καθήκον να διατυπώνει την τεκμηριωμένη της άποψη για το κάθε ζήτημα, διαμήνυσε προς τους υποστηρικτές του Brexit ο διοικητής της Τράπεζας, Mark Carney, προς απάντηση για τα πυρά που έχει δεχθεί τον τελευταίο καιρό.
Συγκεκριμένα, ο Συντηρητικός βουλευτής, Bernard Jenkin, που έχει ταχθεί υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε στείλει επιστολή στον κ. Carney για να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για την ευθεία υποστήριξη της Τράπεζας στους πολέμιους του Brexit.
Ο βουλευτής επικαλέστηκε μάλιστα και νόμους οι οποίοι απαγορεύουν στην Τράπεζα να λάβει θέση, την περίοδο πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Στην απαντητική του επιστολή όμως, η οποία δημοσιεύτηκε στο BBC, ο διοικητής ανάφερε πως η BoFA «έχει καθήκον» να διατυπώνει την άποψη της, ειδικά αν αυτή είναι «τεκμηριωμένη».
Θυμίζουμε πως η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα 16/6, δίνει προβάδισμα 53% στους υποστηρικτές του Brexit έναντι 47% του αντίπαλου στρατοπέδου, μετά από αναγωγή στο ποσοστό των αναποφάσιστων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης