Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Τρίτη παραίτηση υπουργού από την υπηρεσιακή κυβέρνηση μέσα σε ένα μήνα

Βραζιλία: Τρίτη παραίτηση υπουργού από την υπηρεσιακή κυβέρνηση μέσα σε ένα μήνα
Ο πρώην υπουργός Τουρισμού της χώρας, Henrique Eduardo Alves, εμπλέκεται σε τεράστιο σκάνδαλο χρηματισμών και δωροδοκιών
Χωρίς τελειωμό δείχνει να συνεχίζεται η αστάθεια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βραζιλίας, καθώς μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα, και τρίτος υπουργός υπέβαλε την παραίτησή του, εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο διαφθοράς που σχετίζεται με την κρατική πετρελαϊκή εταιρία Petrobras.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Τουρισμού της χώρας, Henrique Eduardo Alves, ο οποίος υπέβαλε την Πέμπτη (16/6) την παραίτησή του, βρίσκεται ανάμεσα στα 20 πολιτικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στο τεράστιο σκάνδαλο χρηματισμών και δωροδοκιών, με τον ίδιο να φέρεται πως έχει λάβει περισσότερα από 400.000 δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία.
Από την πλευρά του, ο παραιτηθείς υπουργός έσπευσε να διαψεύσει τις καταγγελίες εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι οι δωρεές στην καμπάνια του έγιναν μέσω επίσημων καναλιών και δηλώθηκαν στις αρμόδιες εκλογικές Αρχές.
Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στα 20 πρόσωπα που κατονομάστηκαν, αναφορικά με το εν λόγω σκάνδαλο, βρίσκεται και ο υπηρεσιακός πρόεδρος της χώρας, Michel Temer, ο οποίος ωστόσο έχει αρνηθεί κάθε ανάμειξή του με την υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης