Τελευταία Νέα
Διεθνή

Franklin Templeton: Σε περίπτωση Brexit, η στερλίνα θα υποτιμηθεί δραστικά – «Οδηγός» για νέες επενδύσεις το Bremain

Franklin Templeton: Σε περίπτωση Brexit, η στερλίνα θα υποτιμηθεί δραστικά – «Οδηγός» για νέες επενδύσεις το Bremain
Αποτέλεσμα της μαζικής εισροής ξένων επενδύσεων θα είναι η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού
Η στερλίνα θα είναι ένα από τα πρώτα «θύματα» στην περίπτωση που η Μεγάλη Βρετανία αποσχιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει η Franklin Templeton Investments.
Ήδη το βρετανικό νόμισμα έχει υποστεί απώλειες μέσα στο 2016, ειδικά τις περιόδους που οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα υπέρ του Brexit.
Εμείς να προσθέσουμε ωστόσο πως σήμερα 21/6, η βρετανική λίρα άγγιξε την υψηλότερη τιμή της για το 2016, σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο.
Εξετάζοντας τώρα το άλλο ενδεχόμενο, η Franklin τονίζει πως μία ψήφος υπέρ του «Ναι» στην παραμονή θα αποτελούσε τον «οδηγό» για νέες, ξένες επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες τους τελευταίους μήνες έχουν εκλείψει σχεδόν ολικώς, λόγω της έντονης αβεβαιότητας.
Αποτέλεσμα της μαζικής εισροής ξένων επενδύσεων θα είναι η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού, η οποία με τη σειρά της θα πιέσει προς τα πάνω τον αναιμικό πληθωρισμό της βρετανικής οικονομίας.
Καταλήγοντας, η επενδυτική εταιρεία επισημαίνει πως η απόφαση που καλούνται να λάβουν οι ψηφοφόροι στις 23 Ιουνίου είναι καθοριστική, καθώς θα έχει μακροπρόθεσμες και σημαντικές επιπτώσεις στην εγχώρια οικονομία, την κοινωνική δομή και τη σφαίρα της γεωπολιτικής επιρροής του νησιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης