Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Παρίσι και Βερολίνο θέλουν να εφαρμοστεί γρήγορα η απόφαση του Brexit

tags :
Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Παρίσι και Βερολίνο θέλουν να εφαρμοστεί γρήγορα η απόφαση του Brexit
Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε μια αβέβαιη και αόριστη κατάσταση υποστήριξε ο Sapin
Την θέση ότι Γαλλία και Γερμανία συμφωνούν στο ότι η Μ. Βρετανία πρέπει να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αποχώρηση της από την ΕΕ διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin.
«Η Γαλλία όπως και η Γερμανία λέει ότι η Βρετανία ψήφισε υπέρ του Brexit.
Η απόφαση πρέπει να εφαρμοσθεί γρήγορα.
Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε μία αβέβαιη και αόριστη κατάσταση», υποστήριξε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ο Sapin.
Όπως είπε, δεν υπάρχουν διαφορές απόψεων μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προχωρήσουν τα σχέδια για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι Παρίσι και Βερολίνο έχουν συμφωνήσει ότι αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα.
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Επίτροπος G. Oettinger, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Βρετανία πρέπει να ενεργήσει γρήγορα για να τεθεί σε εφαρμογή η αποχώρησή της από την ΕΕ ώστε να περιοριστεί η αβεβαιότητα που θορυβεί τους επενδυτές.
Το επόμενο βήμα πρέπει να έρθει από το Λονδίνο» είπε ο Oettinger μιλώντας στον γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.
«Κάθε μέρα αβεβαιότητας που περνάει εμποδίζει τους επενδυτές από την τοποθέτηση των κεφαλαίων τους στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές» είπε ο Oettinger την ώρα πάντως που το Λονδίνο διαμηνύει πως δεν βιάζεται και πως θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για έξοδο, όταν θα υπάρξει ξεκάθαρη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης