Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστριακός Καγκελάριος: Η Ε.Ε. να κινηθεί γρήγορα για το Brexit – Να δοθεί έμφαση σε ανεργία και Προσφυγικό

Αυστριακός Καγκελάριος: Η Ε.Ε. να κινηθεί γρήγορα για το Brexit – Να δοθεί έμφαση σε ανεργία και Προσφυγικό
Σχετικά με την προσφυγική κρίση, ο κ. Kern τονίζει πως η δράση πρέπει να εστιαστεί στην αφρικανική ήπειρο μέσω ενός νέου «σχεδίου Marshall»
Η Ευρώπη στερείται μίας κατευθυντήριας ιδέας, αναφέρει ο νέος Αυστριακός Καγκελάριος, Christian Kern, ο οποίος πριν από περίπου δύο μήνες αντικατέστησε τον Werner Faymann.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στην εγχώρια εφημερίδα «Kurier», εξέφρασε την άποψη ότι πλέον η Ευρώπη πρέπει να εστιάσει στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων, όπως η μετανάστευση, η ανεργία και η προστασία κλίματος.
Σε ότι αφορά το επίκαιρο θέμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Καγκελάριος υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω αβεβαιότητα για την οικονομία του μπλοκ.
Επίσης, διαπιστώνει πως χαμένη βγήκε η Μεγάλη Βρετανία, η οποία βυθίζεται σε μία περίοδο οικονομικών δυσκολιών και πολιτικής αβεβαιότητας.
Για το επίμαχο θέμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας, αναφέρει πως η Frontex πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική στην προστασία των εξωτερικών συνόρων, ενώ προτείνει και το αμερικανικό μοντέλο για τον έλεγχο της εισόδου των πολιτών από τρίτες χώρες, μέσω ενός κοινού ευρωπαϊκού ηλεκτρονικού συστήματος.
Σχετικά με την προσφυγική κρίση, την οποία η Αυστρία αντιμετώπισε με μονομερές κλείσιμο των συνόρων, ο κ. Kern τονίζει πως η δράση πρέπει να εστιαστεί στην αφρικανική ήπειρο, μέσω ενός νέου «σχεδίου Marshall», ώστε οι πρόσφυγες να μην επιχειρήσουν το επικίνδυνο ταξίδι.
Μία παράδοξη δήλωση του Καγκελάριου, είναι το κάλεσμα του προς όλες τις χώρες της Ε.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο Προσφυγικό ζήτημα, όταν η ίδια η Αυστρία δεν δέχθηκε ούτε τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που τις αναλογούσε, βάσει των ποσοστώσεων…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης