Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαίνονται οι συγκρούσεις σε Συρία και Ιράκ - Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα - Διαδοχικές ήττες των τζιχαντιστών

Μαίνονται οι συγκρούσεις σε Συρία και Ιράκ - Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα - Διαδοχικές ήττες των τζιχαντιστών
Ωστόσο αρκετοί διεθνείς οργανισμοί κάνουν λόγο για ενδεχόμενη χρήση χημικών από την πλευρά της κυβέρνησης
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι μάχες ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις, αντάρτες και Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, με όλα τα μέτωπα της χώρας να παραμένουν ανοικτά, και ενώ οι οποιεσδήποτε προσπάθειες για την επίτευξης κάποιας νέας εκεχειρίας δείχνουν να οδηγούνται στο κενό.
Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τα περίχωρα της πρωτεύουσας, οι δυνάμεις του Assad δείχνουν να περιορίζουν την πολιορκία των ανταρτών, μέσω αεροπορικών επιδρομών και χερσαίων επιθέσεων, ωστόσο αρκετοί διεθνείς οργανισμοί κάνουν λόγο για ενδεχόμενη χρήση χημικών από την πλευρά της κυβέρνησης, πληθαίνοντας τις σχετικές καταγγελίες των τελευταίων ημερών.
Παράλληλα, οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ανταρτών στα βορειοδυτικά της χώρας, ενώ υπήρξαν και αναφορές για επιδρομές ρώσικων μαχητικών στην περιοχή Ιντίμπ, όπου μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.
Ωστόσο, εκεί όπου η κατάσταση βρίσκεται πραγματικά «στο κόκκινο» είναι η επαρχία του Χαλεπιού, καθώς οι μάχες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι καθημερινές, ενώ στην εν λόγω περιοχή σημειώνονται και οι περισσότερες αεροπορικές επιδρομές από πλευράς Assad και Ρωσίας.
Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι την Τετάρτη (29/6) ο απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου, Barack Obama, στο Συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, Brett McGurk χαρακτήρισε τις καθεστωτικές δυνάμεις ως «εγκληματική επιχείρηση», ισχυριζόμενος ότι επιτίθενται εναντίον αμάχων πολιτών, υπό το πρόσχημα της επίθεσης στη Nusra Front, το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Αναφορικά με τη βόρεια πλευρά της χώρας, και ιδιαιτέρως την περιοχή της Μανμπίζ, εκεί έντονη είναι η παρουσία των δυνάμεων του Συνασπισμού, οι οποίες πολιορκούν συνεχώς το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, με τους ιθύνοντες να εκτιμούν ότι αποτελεί θέμα ημερών η πλήρη ανακατάληψή της.
Παράλληλα, σε ότι αφορά το γειτονικό Ιράκ, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, μετά την ανακατάληψη της Φαλούτζα, πλέον στρέφονται στην ανάκτηση και της Μοσούλης, η οποία ήδη πολιορκείται από τη νότα πλευρά της.
Οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι πολύ σύντομα «η ιρακινή σημαία θα υψωθεί ξανά στην πόλη», ενώ καταλυτική είναι και εκεί η βοήθεια του Συνασπισμού, ο οποίος βομβαρδίζει με αμείωτους ρυθμούς στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην ευρύτερη περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης