Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Πρώτο στην πρόθεση ψήφου με 32,3% το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Beppe Grillo

Ιταλία: Πρώτο στην πρόθεση ψήφου με 32,3% το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Beppe Grillo
Tο κόμμα του Beppe Grillo εξασφαλίζει ποσοστό 32,3%, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi ακολουθεί με 30,3%.
Προβάδισμα του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) του Beppe Grillo στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών σε περίπτωση εκλογών αποτυπώνει δημοσκόπηση, την οποία δημοσίευσε σήμερα (1/7) η εφημερίδα La Repubblica
Συγκεκριμένα, το κόμμα του Beppe Grillo εξασφαλίζει ποσοστό 32,3%, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi ακολουθεί με 30,3%.
Το 78% των ερωτηθέντων απαντά επίσης, ότι to M5S είναι η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας, η οποία ισχυροποιήθηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και ανέδειξαν την υποψήφια του κινήματος Virginia Raggi στην δημαρχία της Ρώμης.
Σε ό,τι αφορά πάντα την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση δείχνει, ότι η δεξιά αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα, με τη Λέγκα του Βορρά να βρίσκεται καθηλωμένη στο 11,8% και τη Forza Italia του Silvio Berlusconi στο 11,5%.
Στο ενδεχόμενο β΄ γύρου εκλογών το 54,7% απάντησε ότι θα επέλεγε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το 45,3% την κεντροαριστερά.
Σε ό,τι αφορά τέλος την κυβέρνηση Renzi, το έργο της εγκρίνει μόνο το 42% των ερωτηθέντων.
Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων 28 μηνών, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2014, οπότε ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης